Ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană încă aşteaptă să fie ridicate de beneficiari

Ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană încă aşteaptă să fie ridicate de beneficiari

Deşi distribuirea ajutoarelor alimentare comunitare a început încă din toamna anului trecut, în stocurile Direcţiei de Asistenţă Socială Giurgiu, multe tone de orez, mălai, zahăr, legume în conservă, bulion, fasole, biscuiţi şi paste făinoase încă îşi aşteaptă beneficiarii. În municipiul Giurgiu, doar trei sferturi din numărul persoanelor aşteptate să îşi ridice aceste produse au semnat pentru ele şi le-au luat de la sediul direcţiei mai sus menţionate sau de la Cantina de Ajutor Social. Tocmai pentru a veni în sprijinul pensionarilor, Primăria municipiului Giurgiu a decis ca această categorie de persoane să îşi primească ajutoarele de la sediul cantinei şi nu de la Giurgiu Nord, dar chiar şi aşa, doar 68% dintre pensionarii înscrişi pe liste s-au prezentat pentru a-şi ridica alimentele respective.

În prezent, municipalitatea încă mai aşteaptă un număr de circa 1.600 de persoane, care să vină în cele două locaţii, sediul DAS sau la Cantina de Ajutor Social, să îşi ridice cele patru kg de mălai, şase kg de orez, trei kg de zahăr, 800 de grame de paste făinoase, 500 de grame de biscuiţi, un kg de fasole, o cutie de bulion, una de roşii în bulion şi două de mazăre. În plus, şi persoanele care nu au beneficiat de mazăre şi orez, din cauza unor probleme de aprovizionare de la nivel naţional, pot veni să le ridice, fără programare. Cât priveşte uleiul şi făina, acestea nu există pe stoc şi nici nu se ştie la acest moment dacă sau când vor sosi.

Programul de lucru al Cantinei de Ajutor Social este de luni până vineri, între orele 7.00 şi 15.00, acolo fiind aşteptaţi pensionarii, în timp ce restul categoriilor de beneficiari sunt aşteptaţi la sediul Direcţiei de Ajutor Social, tot de luni până vineri, între orele 8.00 şi 15.30.

Ultima modificare: 17.02.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Efectivele Poliţiei Locale Giurgiu sunt pe teren şi în acest sfârşit de săptămână

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.